American factoring wint ook in Nederland aan populariteit

Finqle

Wellicht heeft u nooit eerder van American factoring gehoord. Toch is deze, van oorsprong Amerikaanse dienst, steeds populairder onder Nederlandse ondernemers! Zowel freelancers als MKB’ers kiezen voor het gebruik van deze vernieuwde vorm van debiteurenbeheer, om betalingsachterstanden bij leveranciers te kunnen voorkomen. In dit artikel beschrijven we wat de voordelen van deze dienst zijn, hoe het precies in z’n werk gaat en op welke manier u hier direct mee kunt beginnen. Niet alleen het aantal afnemers van deze dienst groeide sterk in de laatste jaren. Ook het aantal aanbieders van deze vorm van debiteurenbeheer groeide explosief! Kijk bijvoorbeeld al eens op de website van Finqle, wat een voorbeeld van een betrouwbaar Nederlands factoringbedrijf is.

American factoring

Werkwijze bij American factoring voor ondernemers

Zoals eerder beschreven werd, heeft American factoring te maken met het debiteurenbeheer van uw organisatie. In plaats van zelf herinneringen te moeten versturen of een incassobedrijf in te moeten schakelen, kunt u dit uitbesteden aan een externe partij. U verkoopt hierbij uw factuur, nog voordat deze aan een klant verstuurd wordt. Het factoringbedrijf neemt de factuur van u over en zorgt dat deze bij uw klant terechtkomt. Na de verkoop van de factuur heeft u hier zelf geen omkijken meer naar. U krijgt namelijk vrijwel direct betaald! Op deze manier bent u ervan verzekerd, dat facturen voldaan worden.

Factuur

Betalingsachterstanden bij leveranciers voorkomen

Er kunnen verschillende redenen zijn, om voor deze vorm van debiteurenbeheer te kiezen. Als voornaamste reden wordt vaak genoemd, dat betalingsachterstanden voorkomen kunnen worden. Zeker freelancers, maar vaak ook MKB’ers, hebben een beperkte cashflow. Dit maakt dat zij facturen niet altijd op tijd kunnen voldoen, als zij hun eigen facturen niet betaald hebben gekregen. Het kan de band met leveranciers schaden, als betalingen niet op tijd worden voldaan. Daarbij zorgt het voor onnodig veel stress, terwijl u zich wilt blijven focussen op de zaken die er echt toedoen binnen uw bedrijf: het ondernemen!