Boormachine met snoer vs. accuboormachine

gereedschap

Je bent bezig met de aanschaf van nieuwe elektrische arbeidsmiddelen. Nu heb je ook een boormachine nodig. Kun je dan beter kiezen voor een boormachine met snoer of een accuboormachine? In dit blog lees je meer over de voor- en nadelen van beide soorten boormachines.

Boormachine met snoer

Veel klussers gebruiken nog steeds een boormachine met snoer en zweren hier zelfs bij. Vooral bij klussen waarbij ze langdurig moeten boren of wanneer ze meer kracht nodig hebben, kiezen ze liever voor een boormachine met snoer. Het voordeel van een boormachine met snoer is dat je zonder onderbrekingen door kunt blijven boren. Vaak wordt ook gedacht dat een boormachine met snoer ook krachtiger is, maar tegenwoordig zijn de meeste accuboormachines net zo krachtig.

Accuboormachine

Het grote voordeel van een accuboormachine is natuurlijk dat dit elektrische arbeidsmiddel geen snoer heeft. Hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid en kun je de boormachine ook overal gebruiken, zelfs in ruimtes waar geen elektriciteit aanwezig is. Je bent hiermee dus niet meer afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Daarbij is het in vochtige ruimtes ook veiliger om een accuboormachine te gebruiken dan een boormachine met snoer.