Code 95 halen is sinds kort verplicht voor beroepschauffeurs!

code 95 halen

Beroepschauffeurs moeten voortaan minimaal eens in de vijf jaar tijd een Code 95 codering halen. Wanneer beroepschauffeurs dit niet doen, mogen ze officieel de weg niet meer op. Dit is beslist door de Europese Unie in nieuwe richtlijnen voor deze beroepsgroep. Deze verplichte nascholing dient minimaal 35 uur cursus volgen inhouden. Hierbij komen allerlei belangrijke zaken als beroepschauffeur aan bod. De veiligheid in het verkeer speelt hierbij een heel belangrijke rol. De verkeersregels en wetten veranderen continu. Het is voor beroepsmatige chauffeurs belangrijke om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Deze nascholing kan enkel worden gevolgd bij een erkende aanbieder.

Chauffeur

Kies voor een betrouwbare aanbieder!

Code 95 halen is alleen mogelijk bij een erkende verkeersschool. Wesseldijk is zo’n verkeersschool waarvoor je hier terecht kunt. Deze aanbieder biedt iedere beroepschauffeur de mogelijkheid om dit op de gewenste manier te doen. Dit kan bijvoorbeeld in de avonduren zijn, tijdens een vakantie of zo snel mogelijk! Iedereen kan helemaal zelf bepalen wanneer die dit wilt volgen. Het is wel belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Minimaal eens in de vijf jaar moet dit worden vernieuwd. Op deze manier kan de chauffeur veilig zijn beroep blijven beoefenen. Het rijden van een voertuig brengt een hele verantwoordelijk met zich mee, zeker als professioneel chauffeur!

Nascholing

Iedereen kan eenvoudig slagen zonder poespas

Slagen voor deze nascholing is niet zo moeilijk als voor het rijbewijs zelf. Het gaat hierbij meer om het leren van de nieuwste en meest veilige verkeersmethodes. Iedere beroepschauffeur kan wel wat adviezen en hulp gebruiken om veiliger te leren rijden. Omdat in het verkeer veel veranderd, kunnen we het niet lang altijd allemaal even goed bijbenen. Deze nieuwe regelgeving zorgt ervoor dat alle beroepschauffeurs die de weg op mogen, dit veilig kunnen doen. Bekijk ook wat de mogelijkheden zijn om binnenkort te slagen! Alvast veel succes gewenst.