De voordelen van tapijttegels? Ook op kantoor!

Wordt het kantoor verbouwt of ga je verhuizen? Misschien bent u nog aan het twijfelen over de bekleding van de vloer. Er is tegenwoordig ontzettend veel mogelijk, daarom begrijpen wij dat de keuze niet 1, 2, 3 gemaakt is. In deze blog zetten we de voordelen van tapijt, en dan specifiek gekeken naar tapijttegels, op een rijtje. Tapijttegels zijn, zoals de naam al zegt, tegels van stof die je kunt leggen op de grond van bijvoorbeeld je slaapkamer, woonkamer of kantoorpand. De tegels zijn in verschillende winkels verkrijgbaar, maar ook online: zoals bij Magic Carpets. De voordelen van tapijttegels zijn:

  • Makkelijk zelf te leggen

Zoals hierboven al gezegd werd, tapijttegels zijn erg makkelijk om zelf te leggen. Iedereen kan het en je bespaart kosten, omdat je geen tapijtlegger hoeft in te huren.

  • Eigen creativiteit

Tapijttegels zijn vaak in alle kleuren, stoffen en maten te krijgen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er een kunstwerk van! Er is ontzettend veel mogelijk, omdat je zelf kunt bepalen hoe je de tegels plaatst.

  • Geluidsdemper

Helemaal klaar met het geluid van hakken op een harde ondergrond? Met tapijttegels heb je hier geen last van. Tapijttegels zijn juist een goede geluidsdemper, ze dempen het geluid van voetstappen met 25 tot 35 decibel. Je zult hierdoor minder last hebben van collega’s die op kantoor lopen met hakken, maar ook geluiden van de tv, radio en bellen worden gedempt.

  • Isolerende werking

Naast de geluiddempende werking, werken tapijttegels ook isolerend. Hierdoor wordt je huis of kantoor beter geïsoleerd en verlies je minder warmte. Dit is terug te zien op de energierekening, want het pand zal zo makkelijker warmte vasthouden, waardoor je minder stookkosten maakt.

  • Prijs-kwaliteit verhouding

Mocht je nog niet overtuigd zijn, kijk dan eens naar de prijs-kwaliteit verhouding. Tapijttegels zijn goedkoop in verhouding met andere soorten vloeren, maar gaan ontzettend lang mee.