Detachering voor starters: voor- en nadelen

detachering financieel personeel

Je ziet tegenwoordig steeds meer detachering financieel personeel en IT-personeel. Maar ook in andere vakgebieden wordt er steeds meer gewerkt via detachering. Steeds meer starters kiezen er ook voor om via detachering aan het werk te gaan. Is dit eigenlijk wel verstandig en zitten hier ook voordelen aan? In dit artikel kun je meer lezen over de voor- en nadelen van detachering voor starters.

detachering financieel personeel

Voordelen van detachering

Een groot voordeel van detachering is dat je veel ervaring opdoet bij verschillende bedrijven. Je werkt steeds voor een bepaalde periode bij een bepaald bedrijf en vervolgens ga je aan de slag bij een ander bedrijf. Hier leer je enorm veel van. Daarnaast bouw je ook een netwerk op. 

Nadelen van detachering

Een nadeel van detachering is dat je heel flexibel moet zijn. Om de zoveel tijd moet je switchen naar een ander bedrijf en het kan zijn dat je soms lang moet reizen. Voor sommige personen is dit juist alleen maar leuk en zij kunnen dit eigenlijk als voordeel zien. Maar het moet dus wel bij je passen. Een ander nadeel is dat je altijd te maken hebt met twee verschillende partijen, bijvoorbeeld als je ziek bent of met vakantie wilt. Dit kan daardoor wat extra tijd kosten.