Het belang van kredietinformatie

Voordat je met een bedrijf of organisatie in zee gaat, wil je deze partij vertrouwen. Zeker wanneer het om geld gaat. Vertrouwen wat betreft financiën kun je gemakkelijk creëren door kredietinformatie op te vragen. Dit doe je natuurlijk niet bij de potentiële partij waarmee je wil samenwerken. Dit doe je extern. Je kunt bijvoorbeeld kredietinformatie opvragen via cbmk. Zij hebben verschillende services op het gebied van kredietinformatie waar jij gebruik van kunt maken als bedrijf. Zo weet je vooraf waar je aan begint.

Services in kredietinformatie

Een snel overzicht van kredietinformatie van een bedrijf krijg je via het online kredietrapport. Hierbij wordt een kredietwaardigheidstest gedaan, waar je direct inzicht in krijgt. Zo weet je de kredietwaardigheid van het bedrijf op dat moment.

Een alternatief is het kredietrapport op maat. Hiervoor gaan de experts bij cbmk aan de slag en duiken in de data van de bedrijven. Op basis van onder andere jaarverslagen en betalingsinformatie wordt een professioneel advies gegeven wat betreft dat bedrijf. Dit kost natuurlijk meer tijd, maar krijg je binnen maximaal een dag.

Als je doorlopend op de hoogte wil zijn van de kredietwaardigheid van bedrijven, kun je ook nog gebruikmaken van de alertservice.

Meer weten over kredietinformatie?

Er zijn dus meerdere manieren om zekerheid te creëren als het gaat om nieuwe en bestaande relaties. En je kunt van al deze mogelijkheden voor kredietinformatie gebruik maken van cbmk. Wil je meer weten of een rapport opvragen? Ga dan naar deze pagina van cbmk.