Hoe voorkom je dat je je autosleutels kwijtraakt?

Hoe voorkom je dat je je autosleutels kwijtraakt?
Het overkomt ons allemaal wel eens: het kwijtraken van de autosleutels. Of je ze nu in huis kwijtraakt, onderweg of dat ze worden gestolen: Het zorgt voor veel kopzorgen en autosleutels die moeten worden vervangen. Daarom voorzien we u in dit blog van enkele tips om dit probleem te voorkomen en de stress die dit met zich meebrengt te verminderen.

Tip 1: Zorg voor een reservesleutel

De sleutel van uw trouwe vierwieler verliezen, zorgt voor veel stress. Vaak ligt hij gewoon ergens veilig opgeborgen en vindt u hem later terug. Door te zorgen voor een reservesleutel, kun je in ieder geval nog de auto gebruiken wanneer je Peugeot sleutel kwijt is.

Tip 2: Berg je autosleutels altijd op dezelfde plaats op

De beste manier om je autosleutels niet te verliezen is door deze altijd op dezelfde plek op te bergen en ze niet zomaar ergens te laten slingeren. Maak daarom een speciale plek voor je autosleutel, zoals een laatje of een sleutelkastje en leg deze na gebruik telkens weer hier terug. Zo vergeet je nooit waar ze liggen en kun je ze snel pakken als dat nodig is.

Tip 3: Koop een tracker

Een andere goede manier om te voorkomen dat je je autosleutels kwijtraakt, is met behulp van een tracker aan je autosleutel. Dit stelt je in staat om verloren voorwerpen, zoals je autosleutel, gemakkelijk terug te vinden via een app op je telefoon. Je kunt ook een waarschuwing instellen, zodat als je sleutel te ver van je verwijderd raakt, hij een waarschuwing stuurt.

Op tijd actie ondernemen

Het verliezen van autosleutels kan een stressvolle situatie opleveren, maar door de bovenstaande tips op te volgen, kun je gemakkelijk voorkomen dat je ze verliest en dat je de auto niet meer kunt gebruiken. Organiseer je zaken daarom nu je de autosleutels nog niet kwijt bent, daar heb je later veel gemak van! Meer autotips vind je in dit handige overzicht