In voor een mooie natuurvakantie? Rijd naar het Oostenrijkse Karinthië

Karinthië oostenrijk

Veel mensen prefereren als ze op vakantie gaan de natuur in te trekken. Dit is maar wat logisch, want op gebieden met ongerepte natuur kom je even helemaal tot rust. De sleur van alledag is in zo’n natuurlijke omgeving opeens weer heel ver weg. Gelukkig zijn er dicht bij Nederland verschillende gebieden te vinden waar de natuur ronduit ontzagwekkend is. De regio Karinthië in Oostenrijk is daar een goed voorbeeld van. Karinthië is een gebied in het zuiden van de Alpen. Het grenst aan Italië en Slovenië en het heeft zowel bergen, bossen als meren te bieden. Lees hieronder over enkele hoogtepunten die Karinthië kenmerken.

Karinthië oostenrijk

Grossglockner

De Grossglockner is de berg die het hoogste punt van Oostenrijk markeert. Deze ligt op de grens met de regio Tirol. Niet alleen de berg zelf, maar ook de mogelijke routes ernaartoe zijn absoluut spectaculair. Wat te denken van bijvoorbeeld de Grossglockner Hochalpenstrasse. Aan deze weg vind je verschillende uitzichtpunten die ronduit imposant zijn, bijvoorbeeld die over de gletsjer Pasterze. Als je overigens in de buurt van de Grossglockner bent, vergeet dan niet ook een bezoekje te brengen aan het indrukwekkend mooi gelegen dorpje Heiligenblut dat daar in de buurt ligt. 

Malta Hochalmstrasse

Ook de Malta Hochalmstrasse is een bergweg die je eigenlijk eens bereden moet hebben. Deze weg is maar veertien kilometer lang, maar toch zul je mogelijk uren nodig hebben om hem af te rijden. Onderweg kun je namelijk niet anders dan stoppen bij elk uitzichtpunt, bijvoorbeeld over watervallen en de stuwdam Kölnbrein-Staumauer. Even een wandeling maken langs deze stuwdam is ook een aanrader, behalve als je last hebt van hoogtevrees, want aan één kant van de stuwdam kijk je zomaar tweehonderd meter de diepte in.