Laat een incasso versturen als je geld tegoed hebt

Een ondernemer heeft met (veel) klanten te maken. Omdat je toch vaak al voldoende werk hebt kom je er zelf niet altijd aan toe om achter achterstallige rekeningen aan te gaan. Hiervoor schakel je dan het beste een incassobureau in dat een incasso voor je verstuurt zodat jij het geld krijgt waar je recht op hebt. 

Debiteuren worden op nette wijze benaderd

Als er een incassoprocedure wordt gestart gebeurt dit uit naam van je bedrijf. Het incassobureau zet de procedure voor je in gang en handelt deze volledig voor je af zodat jij nergens geen omkijken meer naar hebt. Omdat ze jouw naam erop zetten weet de debiteur in kwestie ook om wie het gaat en aan wie hij of zij nog geld schuldig is. Door middel van een minnelijke incasso wordt de debiteur op nette wijze verzocht zo snel mogelijk aan de schuld te voldoen. Door de nette manier van werken wordt de relatie tussen jou als ondernemer en de klant niet verstoord zodat je in de toekomst ook zaken kunt blijven doen. 

Meestal vrij snel betaald

Het merendeel van de debiteuren die een incasso ontvangen betalen deze vrij snel. Veelal is een rekening gewoon vergeten of onder op een stapel beland waardoor deze niet meer opgemerkt wordt. Een incasso is dan niets meer dan een herinnering om alsnog te betalen. Naast het geldbedrag dat de debiteur schuldig is komen er nog extra kosten bij, te weten de wettelijke rente en incassokosten. Deze zijn tevens voor rekening van de debiteur.