Mooiste steden Europa bezoeken

mooiste steden europa

De wereld heeft zoveel prachtige plekken, dat we als mens zijnde eigenlijk overal naar toe moeten gaan om deze plekken te bewonderen. Waarschijnlijk kunnen we levenslang niet alle mooie plekken bezoeken. Daarom is het belangrijk om ergens te beginnen. In dit artikel lees je over de mooiste steden Europa. Zo weet jij welke stad het bezoeken waard is.

Parijs

De mooiste steden Europa begint met Parijs vooraan in het lijstje. Dat kan ook niet anders, omdat Parijs de grootste stad in Frankrijk is. Het is de stad van de romantiek. Hier bloeit alles op, het straalt niet alleen romantiek uit. De stad straalt namelijk ook historie en klasse uit. Zo wordt de stad jaarlijks door miljoenen toeristen en reizigers bezocht. Waarbij Parijs ook nog eens meer dan 3 miljoen aan inwoners telt. Het staat vooral bekend om de Eiffeltoren en het Louvre. Waarbij de café’s, restaurants en bars een extra tintje meegeven aan de stad. Mocht je een winkelliefhebber zijn, dan zijn er ook veel luxe winkelstraten te vinden in het centrum van Parijs.

mooiste steden europa

Edinburgh

Een andere stad in het lijstje van de mooiste steden Europa is Edinburgh. Deze stad bevindt zich in Schotland en is sinds 1437 de hoofdstad van het land. Het heeft een unieke middeleeuwse centrum, die miljoenen bezoekers trekt. Bovendien bevat de stad een mysterieuze uitstraling, pubs en unieke muziek. Houdt jij van het natuur en mooie landschappen? Dan is het aangeraden om Calton Hill te bezoeken, hier geniet je van een prachtig uitzicht. Je ziet de mooie natuurlijke landschappen gecombineerd met de prachtige bezienswaardigheden. De stad heeft overigens meer dan 500.000 inwoners. Voor het klimaat moet je niet naar Edinburgh gaan, omdat het in de zomer gemiddeld 20 graden wordt. Alhoewel veel mensen deze temperatuur prettig kunnen ervaren.